A női kosaras leverte a fiúkat a tripladobó versenyen

2015.04.05. 16:12

Az amerikai egyetemista kosarasok gáláján a kanadai Cassandra Brown simán nyerte kategóriájában a hárompontos dobóversenyt. A University of Portland játékosa aztán az igazi kihívást is vállalta. A férfi bajnok, Kevin Pangos ellen is kiállt egy menetre.

A 22 éves Pangos egy perc alatt 20 érvényes hárompontos kosarat hajigált a kosárba. Jött Cassandra Brown, és az elején egyszerűen képtelen volt hibázni.

A végén már néhány labda lepattant, de a hatvanadik másodperc végére így is 21 találat állt a neve mellett, éppen eggyel több, mint férfi riválisának. Brown édesapja, aki egy közeli bárban nézte végig lánya produkcióját, elmondta: „Minden apa álma, hogy a lánya srácokat győzzön le a döntőben. Ez az álom most teljesült.”

A női kosaras a fiúkat alázta

A 21 éves hős pedig csak annyit tett hozzá, hogy nem volt túl sok ideje felkészülni a versenyre: „A legborzasztóbb az volt, hogy nem tudtam gyakorolni.”

A nagy kérdés pedig csak az lehet ezek után, mi lett volna a végeredmény, ha még fel is tud készülni rendesen a versenyre.  • Hírek
  • Személyi kölcsön