Bizarrabb alley-oopot kitalálni sem lehetne

2015.04.08. 09:48

A harmadik negyed végén nyolcpontos előnyben találta magát a Miami Heat a Charlotte Hornets elleni meccsen kedd este, és ha már így álltak, Dwyane Wade úgy döntött, hogy minden belefér.

Épp ezért egy jó kétharmadpályás passzal próbálkozott James Ennis felé a gyűrűhöz, de valami egészen pocsékra sikerült a megvalósítás. Egyrészt, Ennisnek teljesen pontatlan volt, másrészt pont telibe találta a palánkot, amiről hatalmas erővel vágódott vissza a labda, Wade szerencséjére az ott érkező Udonis Haslem kezébe.

Az erőcsatár pedig nem is vacakolt, mivel három Hornets-játékos nézte, hogy mi történik, bevágta a kosarat, ami Wade indítása miatt akár a világ legrosszabbul kivitelezett alley-oopja is lehetne.

A vége azért annál szorosabb lett, hogy a Miami ilyeneket vállaljon be, de csak sikerült 105-100-ra megverniük a Charlotte-ot.

A Golden State viszont teljesen kiengedett: miután már biztos a Warriors első helye nyugaton, ezt meg is tehetik, ellenfelük, a New Orleans Hornets viszont még a rájátszásért hajt (pont most előzték meg az Oklahoma Cityt), így nekik volt miért menniük a meccset.

Anthony Davis teljes erővel pörgött, ezért is vette zokon, hogy a Golden State állítólag edzőmeccsnek titulálta a keddi mérkőzést.

Viszont a triplakirály Steph Curry játékát elnézve neki mindegy is, hogy edzőmeccs-e vagy sem, ha épp úgy tartja kedve, bárkiből hülyét tud csinálni. Akár háromszor is.

Azonban az biztos, hogy a Golden State nem törte magát a győzelemért, 103-100-ra ki is kaptak.

    Eredmények:

Atlanta Hawks–Phoenix Suns 96–69

Miami Heat–Charlotte Hornets 105–100

New Orleans Pelicans–Golden State Warriors 103–100

Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 88–113

Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 116–111

Los Angeles Clippers–Los Angeles Lakers 105–100