Nyilván utolsó másodperces kosárral kell a rájátszásról dönteni

2015.04.15. 09:36

Az idei év legvalószínűtlenebb története a Boston Celticsé az NBA-ben, hiszen a csapat úgy szerezte meg a keleti főcsoport hetedik, rájátszást érő helyét, hogy éppen az újjáépítés közepén járnak, így a rájátszás közelében sem kellene lenniük.

A hetedik helyet elképesztő módon biztosították be: Jae Crowder utolsó másodperces kosarával dőlt el a meccs kedd este a Toronto Raptors ellen. Ezzel lett 95-93, a Celtics pedig így biztosan nem kaphatja a keleti legjobb Atlanta Hawksot az első körben, igaz, lehet hogy sokkal jobban LeBron Jamesszel és a Cleveland Cavaliersszel sem jártak.

Crowder győztes kosara

Nem ez volt az egyetlen szép jelenet a meccsen. A harmadik negyedben Marcus Smart mentette meg csapattársát, Evan Turnert egy nagy égéstől. Turner borzasztóan elvétette a gyűrűt a dobásával, ami messze túlrepült azon. Szerencséjére viszont pont ott érkezett Smart, aki csodás alley-oopot varázsolt az elbénázott lehetőségből.

A Los Angeles Clippers a győzelmével a harmadik helyet már bebiztosította nyugaton, de még második is lehet. A kétszeri hosszabbítás után nyerő Indaiana Pacers fontos lépést tett afelé, hogy megszerezze a keleti nyolcadik helyet a Brooklyn Nets elől.

Eredmények:

Boston Celtics–Toronto Raptors 95–93

Indiana Pacers–Washington Wizards 99–95 – kétszeri hosszabbítás után

Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 101–112