Steph Curry az NBA élő cheat-kódja

2015.04.19. 09:39

Kezd egészen félelmetes lenni az, amit Stephen Curry, a Golden State Warriors irányítója művel az NBA-ben. Az dolog, hogy úgy szórja a triplákat, mint egy robot, és úgy cselez le bárkit, mintha az egy kiscsoportos óvodás lenne, de a rájátszásban már leütni sem hagyja magát.

A Warriors a New Orleans Pelicans ellen kezdte meg a rájátszást, amiben a jövő egyik legnagyobb tehetsége, Anthony Davis szembesült a Curry-mágiával, amikor utóbbi a palánk felé törve úgy rejtette el a labdát, hogy levédekezhetetlen kosarat dobott. Davis, aki 200 blokkjával és meccsenkénti átlagos 2,9 blokkolásával vezette az alapszakaszban a ligát, csak kereste, hogy mégis merre kellene kotorásznia, hogy megakadályozza Curryt a pontszerzésben. Ez nem sikerült, a Warriors-játékos a gyűrű alatt átrohanva az égbe dobva húzta vissza kosárra a labdát.

A Golden State végül 106-99-re nyerte az első meccset, Curry 34 pontjával csapata legjobbja volt, de Anthony Davis a Pelicansből rajta is túltett 35 pontjával. Ő épp csak a plafonig ugrált fel pár kosár előtt.

Szintén pályán volt a Chicago Bulls, ami a Milwaukee Bucksot fogadta. A hazaiaknál nemrég tért vissza sérüléséből Derrick Rose, aki egyből rá is kapcsol a rájátszásban: közel három év után először játszhatott playoff-meccsen és mindent bele is adott. Ezt a közönség is értékelte, a negyedik negyedben már azt skandálták Rose megmozdulásainál, hogy MVP-MVP.

A Houston Rockets is jól kezdett, náluk Dwight Howard miatt is bizakodhatnak, aki úgy döntött, hogy teljes erővel védekezik majd a playoffban. A Dallas Maverick elleni első meccsen például ilyen blokkot osztott ki Tyson Chandlernek.

Az első játéknapon egyedül a Washingtonnak sikerült idegenben nyernie.

Eredmények

Washington Wizards-Toronto Raptors 93-86

New Orleans Pelicans-Golden State Warriors 99-106

Milwaukee Bucks-Chicago Bulls 91-103

Dallas Maverick-Houston Rockets 108-118