Irtózatos zsákolások és megalázó blokkok napja volt az NBA-ben

2015.04.20. 16:02

A címvédő San Antoni Spurs sima vereséget szenvedett a rájátszás első meccsén. A nagy formában játszó Blake Griffin és Chris Paul vezérletével a Los Angeles Clippers 107-92-re nyert.

A Clippers már az első negyedben belehúzott, 12 pont előnyt szerzett. A félidőre ez hat pontra csökkent, de a harmadik negyedben megint pörgött a Clippers, és jöttek Griffin nagy pillanatai. Az erőcsatár háromszor is óriásit zsákolt, porig alázva Aron Baynest a palánk alatt.

Griffin összesen 26 pontot dobott, 12 lepattanót szerzett és volt hat asszisztja. Csapatában még nála is többet termelt Chris Paul, aki 32 pontnál állt meg. A Spurs nagyon gyengén dobott, és védekezésben sem mutatott túl sokat. Nem úgy, mint ellenfele. De Andre Jordan olyan megszégyenítően blokkolta Gimobilli egyik dobását, hogy a nézők között kötött ki a labda.

Valami hasonlóan nagy blokkot mutatott be LeBron James is, aki a Boston Celtics-es Isiah Thomas dobását takarította el. A Cleveland simán lelépte a Bostont, ami csak az első negyedben volt ellenfél. Kyrie Irving 30 pontot szórt, és Kevin Love is nagyszerűen játszott, dupla-duplát ért el. 19 pontja mellé 13 lepattanót is szerzett. James most nem szórta meg magát, 20 pontnál megállt, de egy rekordot azért így is felállított. Megelőzte Michael Jordant a rájátszásban adott asszisztok listáján.

Főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések:   

Keleti főcsoport:
Atlanta Hawks–Brooklyn Nets 99–92
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 113–100
Nyugati főcsoport:
Memphis Grizzlies–Portland Trail Blazers 100–86
Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 107–92