LeBron akkora alley-oopot csinált, alig akart leszállni a gyűrűről

2015.04.22. 10:38

A Cleveland Cavaliers a második meccsét is megnyerte a Boston Celtics ellen az NBA-rájátszásban, LeBron Jamesék főleg a második félidőt nyomták meg.

A nagyszünetben egy ponttal vezettek a clevelandiek, és nem ez volt a legjobb félidejük mostanában, de aztán a harmadik negyedet egy 17-4-es sorozattal indították. És a leglátványosabb dolgok is ebben a negyedben történtek. Előbb LeBron adta fel félpályáról a labdát Kevin Love-nak egy alley-oophoz. 

Aztán nem sokkal később ő fejezett be ugyanígy egy akciót Kyrie Irving passza után, úgy behúzta a labdát, hogy alig akart leszállni a gyűrűről. 

James harminc ponttal fejezte be a meccset, ebből tizenötöt az utolsó negyedben szerzett, Kyrie Irving huszonhattal zárt, de csak a legvégére sikerült lerázniuk magukról a bostoniakat. A 99-91-es győzelemmel 2-0-ra vezetnek a párharcban, a következő meccs Bostonban lesz.

LeBron elismerte, hogy voltak hibáik, és ezt az idegenbeli találkozón már nem engedhetik meg maguknak. A Celtics felváltva Evan Turnert és Jae Crowdert állította Jamesre védekezésben, hogy meggyötörjék a Cavs-sztárt, akit nem lepett meg a bánásmód, arra próbált koncentrálni, hogy a végén győztesen jöjjenek ki. 

A Houston Rocketsben az MVP-címre is esélyes James Harden is odatette magát, Dwight Howarddal együtt ötvenkét pontot szerzetek a Dallas Mavericks ellen. Pedig az utolsó negyed elején még hárommal a dallasiak mentek, de a következő tizenegy pontot a hazaiak szerezték, köztük három alley-ooppal. Végül 111-99-re nyerték meg a második meccset, ők is 2-0-ra vezetnek a párharcban. 

Főcsoport-negyeddöntő, 2. mérkőzések:

Keleti főcsoport:

Toronto Raptors–Washington Wizards 106–117 

Az állás: 2–0 a Washington javára.

Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 99-91

Az állás: 2-0 a Cleveland javára.

Nyugati főcsoport:

Houston Rockets–Dallas Mavericks 111–99 

Az állás: 2–0 a Houston javára.