Love válla kiugrott, de nem ez volt a legbrutálisabb

2015.04.27. 09:34

Az NBA-rájátszásban a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics a negyedik meccsét játszotta vasárnap este, a clevelandiek egy győzelemre voltak a továbbjutástól. Mivel az első félidőben a csapatok elfelejtették, hogyan kell dobni, ezért inkább más dolgokkal foglalták el magukat.

A Cavsben játszó J.R. Smith például fordulásból akkorát sózott oda szándékosan a celticses Jae Crowder állára, hogy egyből lezavarták a pályáról. Még az sincs kizárva, hogy eltiltás vár rá, ritka sportszerűtlen megmozdulás volt. Pedig percekkel korábban Kendrick Perkins már megúszott egy kiállítást

Horror is volt a pályán, amikor Kevin Love és Kelly Olynyk egy lepattanóért harcolt. A bostoni kosaras beszorította Love karját, aki rögtön a vállához kapott, és rohant be az öltözőbe, ugyanis kiugrott a válla.   

Love a meccs után megmondta a magáét, szerinte ilyen megmozdulások a legalja bajnokságokban vannak, és biztos benne, hogy ellenfele szándékosan okozott neki sérülést. LeBron James is beállt csapattársa mögé, azt mondta, a megmozdulásnak semmi köze nem volt a kosárlabdához. A Boston az utolsó percekig igyekezett a Cleveland nyomába érni, de igazán nem tudták megközelíteni LeBronékat, akik 4-0-ra söpörték ki a Celticset, és jutottak a következő körbe.

Ugyanígy jutott tovább a Washington Wizards a Toronto Raptors ellen; a Dallas Mavericks viszont egyelőre megmenekült: 121-109-re verték a Houstont, így 4-0 helyett 3-1-re áll a párharc.

A tavalyi bajnok San Antonio Spurs nem tudta leszakítani a Los Angeles Clipperst hazai pályán, úgyhogy 2-2-re állnak a csapatok. 

Főcsoport-negyeddöntő:

Keleti főcsoport:

Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 93–101

A végeredmény: 4–0 a Cleveland javára.

Washington Wizards–Toronto Raptors 125–94

A végeredmény: 4–0 a Washington javára.

Nyugati főcsoport:

San Antonio Spurs–Los Angeles Clippers 105–114

Az állás: 2–2.

Dallas Mavericks–Houston Rockets 121–109

Az állás: 3–1 a Houston javára.

    

    A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.