Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Megkezdődött a felkészülés a női kosárlabda Eb-re

2015.05.04. 16:38

Megkezdte hétfőn a felkészülést Miskolcon a magyar válogatott a június 11-én kezdődő, magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságra. Szabó István technikai vezető arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a keret tagjai délben találkoztak és Stefan Svitek szövetségi kapitány fél ötkor már edzést vezényel az együttesnek.

"Egyelőre négy hiányzónk van, Honti Katának még vannak meccsei az olasz Schióval, Szamosi Amadea az Egyesült Államokban vizsgázik, Quigley Alexandria a Chicago Sky edzőtáborában van és június elején csatlakozik hozzánk, míg a kisbabát nevelő Fegyverneky Zsófia egyelőre egyéni edzéseken vesz részt Sopronban" - mondta Szabó István.

A válogatott szombatig készül Miskolcon, majd Sopronba költözik át. Jövő hét pénteken és szombaton Olaszországgal vív két mérkőzést Rómában, aztán május 29. és 31. között Podgoricában vesz részt egy négyes tornán, melyen a házigazda montenegróiak mellett a bosnyákokkal és a horvátokkal játszik, végül június 5-én és 6-án Isztambulban lép pályára. Tervben van még két edzőmeccs Sopronban, melyeken az U21-es férfi válogatott lesz az ellenfél.

A kontinensviadal június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Nagyváradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a magyaroknak az ötös csoportból az első háromban kell végezniük. Az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban, amelynek meccseire Sopronban kerül sor. A középdöntőket Győrben és Debrecenben rendezik, a helyosztóknak a budapesti Syma-csarnok ad otthont. A válogatottal szemben az az elvárás, hogy jusson tovább a középdöntőbe.

A 17 fős keret: Bálint Réka, Czank Tímea, Fegyverneky Zsófia, Határ Bernadett, Honti Katalin, Horti Dóra, Krivacevic Tijana, Laklóth Anna, Quigley Alexandria, Raksányi Krisztina, Rasheed Rita Salwa, Simon Zsófia, Szabó Fanni Andrea, Szamosi Amadea Dóra, Vajda Anna, Zele Dorina, Zsovár Orsolya