Harden akkorát rontott, hogy kiterült

GettyImages-474323008
2015.05.22. 09:31

Az utolsó másodpercekig nyitott maradt a csütörtöki Rockets-Warriors főcsoportdöntő, amiben a Houston az egyenlítésért ment. Sőt, nem sokon múlott, hogy ez össze is jöjjön nekik, hiszen másodpercekkel a vége előtt, 99-98-as hátrányban a csapat legjobbja, James Harden vihette fel a támadást egy labdaszerzés után.

Ez a legtöbb esetben tökéletes forgatókönyv a Rockets számára, csakhogy ezúttal brutális védőpárost kapott magára: Stephen Curry és Klay Thompson léptek ki rá, és annyira megkeserítették az életét, hogy Harden egyszerűen elejtette a labdát nagy igyekezetében.

A Splash Brothers intézte el Hardent

A hiba triplán fájó lehet a Rocketsnak és Hardennek:

  • hiába volt 10 lepattanója, 9 asszisztja és 38 pontja volt (ez hárommal kevesebb, mint a következő három legeredményesebb Houston-játékos együtt),
  • hiába hajráztak 98-90-ről 99-98-ra,
  • a vereséggel pedig 0-2-vel mehetnek a következő két meccsre haza, Texasba.

A hiba mellett volt azért bőven látványos jelenet is a meccsen, igaz, főleg a Golden State-től. Andre Igoudala például egy elemi erejű zsákolással óriási bulit indított be a Warriors-kispadon.

A megfázással bajlódó Andrew Bogut jó vitaminkoktélt kaphatott a meccs előtt, mert amikor Curry kínálta fel neki a labdát egy alley-oopra, majdnem a plafonig ment fel, hogy bevágja azt a gyűrűbe.

    Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:

Golden State Warriors-Houston Rockets 99-98

    A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.