20 millió dollárral lopták meg az NBA-sztárt

2015.06.19. 10:52

A San Antonio Spurs még aktív legendája, Tim Duncan legalább húszmillió dollárt vesztett el, mert néhány beruházással éveken át becsapták. 

Az ESPN szerint

ez a tizenötszörös All Star-kosaras adózás utáni összbevételeinek több mint tizenöt százalékát jelenti.

A Spurs-játékosa egy Charles Banks nevű embert bízott meg azzal, hogy beruházásait kezelje, de Banks 2005 és 2013 között meggazdagodott abból, hogy Duncan pénzével visszaélt, és visszatartott pénzeket a saját cégének. Kétszer meg is hamisította az NBA-sztár aláírását. 

A karrierje során 220 milliót kereső Duncan csak tavaly fedezte fel a visszaéléseket, és idén feljelentette Bankst, akiről azt mondta, hogy megbízott benne. A beperelt férfi ügyvédje szerint viszont arról van szó, hogy Duncan türelmetlen volt a beruházások miatt, és megpróbált kiszállni a közös vállalkozásból, továbbá a kosaras vádjai alaptalanok. 

Tim Duncan
Tim Duncan

Duncant mindenesetre nem vágta földhöz az átverés, azt mondta, bár sok pénzzel nyúlták le, de épp eleget keresett pályafutása során, úgyhogy a húszmillió dollár elvesztése nem változtatja majd meg az életét. 

A 39 éves kosárlabdázó szerződése júliusban jár le, a rájátszásban nagy formában volt, de még nem döntött arról, hogy visszatér-e tizenkilencedik NBA-szezonjára a Spurshöz. 

A Spursnél járt Hanga Ádám 

Két napot edzett San Antonio Spursnél Hanga Ádám, akinek a játékjogát 2011-ben foglalta le a texasi klub. "Nagyon intenzív volt ez a kinn töltött szűk öt nap. Vasárnap átestem a szokásos orvosi vizsgálatokon, hétfőn és kedden pedig edzéseken vettem reszt legalább 30 játékossal együtt a Spurs edzőközpontjában. Úgy érzem, a második napon meg tudtam mutatni, ami bennem volt" - nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves játékos. "Hogy hol kezdem ősszel, nem tudom. Szerződésem köt a Laboralhoz, de megtanultam profiként, hogy ez semmit sem jelent. Most nem is törődök ezzel, az ügynököm dolgozik rajta, én egyelőre pihenni akarok" - tette hozzá.