LeBron imádja ugráltatni az edzőjét

2015.06.20. 15:19

LeBron James és Kevin Love is élne a szerződésbe foglalt játékos-opciójával, és felbontanák a jelenlegi megállapodást. Ezt maga a Cleveland Cavaliers általános igazgatója, David Griffin ismerte el, ugyanakkor szinte biztos, hogy James a fizetésének maximalizálása miatt döntene így, Love tervei viszont még nem ismertek. Előbbi június 29-ig, utóbbi 25-ig szállhat ki a szerződésből.

James tavaly nyáron 1+1 éves szerződést kötött a Clevelanddel, ez alapján 21,6 millió dollár lenne a fizetése, de ha kilép a mostani megállapodásból és újabb szerződést köt a csapattal, akár 1,7 millió dollárral többet is kereshet. Ennek egyszerű oka van: mindig a rendelkezésre álló fizetési keret 35 százaléka a maximum, amiért aláírhat, ez pedig minden évben növekszik.

Visszavonul Shawn Marion

Utolsó szezonját töltötte az NBA-ben a Clevelanddel a döntőben vereséget szenvedő Marion, aki 1999-ben lett profi. Karrierjét a Phoenix Sunsban kezdte, 2011-ben bajnok lett a Dallas Mavericksszel.

Love viszont teljesen más eset, az előző szezonja nem sikerült valami jól, Jamesszel is volt gondja, így lehet, hogy a Cavaliers nem is szeretné megtartani, bár Griffin szavai arra utalnak, hogy inkább Love-val, mint nélkül folytatnák. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy James és Love mellett Tristan Thompson szerződése is lejár – vele tavaly már hosszabbítottak volna, de akkor nemet mondott egy négyéves, 52 millió dolláros ajánlatra, de mivel LeBron személyes jó barátja, Rich Paul az ügynöke, alighanem meg tudnak majd egyezni vele.

Egy báb edzi őket?

LeBron James már a főcsoport-elődöntőben is nyíltan felülbírálta edzője, David Blatt utasításait, igaz, meccset is nyertek vele. Ezt viszont a döntőben is folytatta, állítólag rendszeresen semmibe vette az edzőt, illetve nyíltan jelezte, ha valami nem tetszett neki. Az ESPN-nél dolgozó Marc Stein a döntő ötödik meccsén a Cavs kispadja mögött ülve látta, ahogy

James hevesen csóválta a fejét az egyik játéknál, amit Blatt épp felrajzolt a játékosoknak. Emiatt az edzőnek mindenki előtt le kellett törölnie a tervet, és egy újjal kellett előállnia.

A legtöbb esetben az, ha a csapat legjobbja nem tiszteli az edzőt, egyértelműen az utóbbi kirúgását jelentené, James viszont a szintén ESPN-es Brian Windhorst szerint nem akarja, hogy Blatt távozzon, mert így legalább van, akit ugráltathat, és így sokkal szabadabb, mint egy keményebb edző mellett. Griffin viszont kitart Blatt mellett, szerinte fel sem merült az, hogy megváljanak az edzőtől.