Szabolcs
20 °C
35 °C

Női kosárlabda-Eb 2017: teljesíthető csoportban a magyarok

2015.07.04. 14:34

A szlovákokkal, a portugálokkal és az izlandiakkal csap össze a magyar női kosárlabda-válogatott a 2017-es csehországi Európa-bajnokság selejtezőkörében.

    A szombati sorsoláson Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese az E jelű négyesbe került, a legerősebb kalapból pedig a legalacsonyabban rangsorolt szlovákokat kapta.
    "Kellemes meglepetés ez a sorsolás, teljesíthető csoportban vagyunk, örülök, hogy elkerültük a spanyolokat, franciákat, szerbeket vagy oroszokat" - nyilatkozta az MTI-nek a szakvezető, akinek együttese a 14-20. helyen zárta júniusban a magyar-román közös rendezésű Eb-t. Akkor a magyarok Sopronban - egy tét nélküli meccsen - 86-74-re verték az összességében a 9-13. helyen végzett szlovákokat.
    Stefan Svitek szerint ennél jobban nem is alakulhatott volna a magyarok beosztása, a kontinenselitből ugyanis a szlovákok a legverhetőbbek, a portugálokat a 2013-as Eb selejtezőjében oda-vissza legyőzte a válogatott, Izlandról pedig mindössze egy kosárlabdázót ismer, ezzel együtt a szigetországiakat sem szabad lebecsülni.
    A magyarok idén novemberben két meccset játszanak, majd jövő februárban és novemberben még kettőt-kettőt. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes, tovább a hat legjobb második jut ki, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevők. (MTI)