Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Az Eb-selejtezőre készül a női kosárválogatott

2015.11.03. 15:12

November 16-án Miskolcon kezdi meg a felkészülést a magyar női kosárlabda-válogatott a hónap végén rajtoló Európa-bajnoki selejtezőre.

Az előző évektől eltérően a 2015/16-os a szezontól kezdve a nőknél ismét az idény közben rendezik az Eb-selejtezőket, a 2017-es csehországi torna kvalifikációja a hónap végén két meccsel kezdődik. Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese 21-én Miskolcon fogadja az izlandiakat, majd négy nappal később Portugáliában lép pályára.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a Magyarország-Izland meccsre a jegyek 2000 és 1500 forintos áron lesznek kaphatóak.

A 2017-es Európa-bajnokság selejtezőkörében a válogatott a szlovákokkal, a portugálokkal és az izlandiakkal csap össze az E csoportban. A magyarok a novemberi két mérkőzés után jövő februárban és novemberben még két-két mérkőzést játszanak. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes, továbbá a hat legjobb második jut ki, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevők. A Svitek-gárda júniusban a 14-20. helyen zárta a magyar-román közös rendezésű Eb-t.

A magyar női válogatott kerete: Czank Tímea, Fegyverneky Zsófia, Dubei Debóra, Fűrész Diána, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Krivacsevics Tijána, Laklóth Anna, Nagy-Bujdosó Nóra, Nagy Dorottya, Simon Zsófia, Szabó Fanni, Vajda Anna, Zele Dorina. (MTI)