2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Ováció fogadta a bajnokit játszó amputált lábú kosarast

2015.11.12. 11:59

Öt pontot szerzett Natasa Kovacsevics, a Győr korábbi, a szerb Crvena zvezda jelenlegi kosárlabdázója, aki bal lábának térd alatti amputációja után 26 hónappal, szerda este ismét bajnoki mérkőzést játszott. Ő az első nő Európában, aki ilyen mértékű sérüléssel hivatalos mérkőzésen pályára lépett, írja az MTI.

A 21 éves Kovacsevics - több csapattársával együtt - 2013. szeptember 7-én sérült meg súlyosan, amikor a győri csapatot szállító autóbusz Kapuvárnál személyautóval ütközött. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházban vesztette életét.

A fiatal játékos - speciális protézissel - hónapok óta készült a visszatérésre, a júniusi magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokság budapesti gálamérkőzésén már pályára lépett. Azóta is edzésben volt a Crvena zvezdánál, amelynek színeiben szerdán, a Studenti elleni bajnoki meccsen öt pontot dobott, csapata pedig 78-47-re győzött.

A meccsen külön köszöntötték, nagy ováció fogadta. A szerb Blicnek azt mondta, hogy a közönség miatt soha nem fogja elfelejteni ezt a mérkőzést, és ez a visszatérő meccse legalább olyan fontos számára, mint életének első rangadója.

Kovacsevics a 2012/13-as szezonban 14 bajnoki mérkőzésen szerepelt a belgrádiaknál, és 16,2 pontos átlagával csapata legeredményesebbje volt.