Az NBA-legenda Kobe Bryant visszavonul

GettyImages-479885423
2015.11.30. 07:52

A 37 éves Kobe Bryant vasárnap éjjel bejelentette, hogy az idei NBA-szezon után befejezi pályafutását, 19 év után hagy fel a profi kosárlabdával. 

A Los Angeles Lakers-sztár Bryant az elsők között egy másik NBA-legendának, Michael Jordannek mesélt a szándékáról még a nyáron. A korábbi Bulls-sztár csak annyit mondott neki, hogy élvezze ki ezt az idényt, ne hagyja, hogy más elvegye tőle ezt az élményt.

Kobe a bejelentésben azt írta, hogy szíve szerint még játszana, de tudja, hogy a teste már nem bírja tovább a terhelést. Az utóbbi években már nem tudott százszázalékos lenni, különböző sérülések hátráltatták, idén pedig már nagyon nem ment neki a játék.

A búcsúszöveget egyébként verses formában írta meg, itt olvasható el. 

A Lakers-edző Byron Scott azt mondta, sokkolta a bejelentés, és nagyon sajnálja, hogy Kobe befejezi, mert egy olyan ember vonul vissza, akit nagyon tisztel.

A szupertehetség Bryant még 1996-ban került az NBA-be, egyből a középiskolából, a Los Angeles Lakers az első körben szerezte meg a Hornetsszel egyezkedve. Csak a Los Angeles-ieknél kosarazott, összesen ötször volt bajnok a csapattal, kétszer a döntő legértékesebb játékosának is megválasztották.