Hanga Ádám már megint borzalmasan nagyot zsákolt

2016.02.08. 13:40

Hanga Ádám és a Laboral Kutxa Vitoria nagy sorozaton van túl, tíz nap alatt megverték a spanyol bajnokság első három helyezettjét, a Barcelonát, a Real Madridot (ezt az Euroligában győzték le) és most vasárnap a Valenciát is.

A spanyol liga 19. fordulójában a Laboral otthon fogadta a listavezető Valenciát, ami addigi 18 bajnokijából mindet megnyerte. Az első negyed négy ponttal Hangáéké lett, de a félidőben már Valencia ment egy ponttal. A Laboral a harmadik negyedet nyomta meg legjobban, 23-11-re vitte, így hiába hajrázott jobban az ellenfél, 79-73-ra győztek Hangáék.

A magyar kosaras 26 percet kapott a pályán, ezalatt hét pontot dobott, volt három lepattanója és szerzett labdája és egy gólpasszt is adott. Hat büntetőhöz jutott, ebből ötöt be is vágott. Az egyetlen kétpontos kosarát viszont sokra értékelték. Zsákolása a forduló második legszebb mozzanata lett.

Az első negyedben egy elhibázott Valencia-támadás után indíthatta le ellenfelét a Laboral, Hanga rohant és egy óriási alley-ooppal szerzett pontot. Társa, Fabien Causeur a félpályáról adta fel neki a labdát. 

Hanga Ádám már megint borzalmasan nagyot zsákolt