Bonifác
10 °C
16 °C

Shaq, Iverson és Jao Ming is halhatatlan lett

2016.04.04. 18:45
Shaquille O'Neal, Allen Iverson és Jao Ming is bekerül az NBA Hírességek Csarnokába (Hall of Fame), amelynek következő 10 tagját hétfőn jelentették be.

A 15-szörös All Star-válogatott O'Neal négy bajnoki címet nyert - hármat a Los Angeles Lakers, egyet a Miami Heat színeiben -, és egyszer választották az alapszakasz MVP-jének pályafutása során. A 216 centiméter magas center egyike annak a négy kosárlabdázónak, aki háromszor is volt a nagydöntő MVP-je, s az NBA történetének legeredményesebb 10 játékosa között is ott van.

Iverson - aki 11-szer volt All Star-válogatott - az egyetlen 183 centis, vagy alacsonyabb játékos, aki pályafutása során legalább 20 pontot szerzett mérkőzésenként, az átlaga 26,7 volt. A 40 éves irányító 2001-ben az alapszakasz MVP-je volt, s abban az évben a nagydöntőig vezette a Philadelphia 76ers együttesét, írja az MTI.

A kínai Ming 8 évet játszott az NBA-ben, és mind a 8-szor bekerült az All-Star-keretbe.  2011-es visszavonulásakor 229 centijével a legmagasabb aktív játékos volt a ligában. 

Az espn.com beszámolója szerint O'Neal, Iverson és Ming mellett a Hall of Fame tagja lesz még a Michigan State edzője, Tom Izzo, a női NBA-ben korábban szerepelt Sheryl Swoopes, valamint a Chicago Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf. Posztumusz került beválasztásra Darrel Garretson játékvezető, John McLendon edző, illetve két játékos, Zelmo Beaty és Cumberland Posey.