Egy tizedmásodpercen múlt a lehetetlen hármas

2016.04.11. 14:34

Stephen Curry egész szezonban észvesztő távolságból dobált hárompontosokat, de hétfő hajnalban, a San Antonio Spurs elleni rangadón megszerezhette volna a legszebb tripláját, ha egy tizedmásodperccel hamarabb ereszti el a labdát.

A harmadik negyed legvégén egy ponttal ment a Warriors, és Andre Igoudalához került a labda. Ő ilyen távból másodpercekkel a dudaszó előtt nem akarta megpróbálni, úgyhogy amilyen gyorsan csak tudta, Curry kezébe nyomta, rá lehet számítani efféle helyzetekben. A Warriors-klasszis néhány lépés után eleresztette húsz méterről. Lehetetlennek tűnt a táv, de így is bedobta. 

Csak rögtön kiderült, hogy túl későn: Curry hiába integetett, hogy érvényes volt a hármas, a bírók azonnal jelezték, hogy elkésett a dobással. 

Curry így is 37 pontot szerzett a meccsen,nyertek 92-86-ra. A Golden State Warriorsnak nagyon kellett ez a győzelem, hogy megdönthesse a Chicago Bulls 96-ban felállított 72-10-es rekordját. A mostani győzelemmel beérték Jordanéket, és ha csütörtök hajnalban verik a Memphist hazai pályán, akkor övék lesz az NBA történetének legerősebb alapszakasza.