Kobe Bryant elképesztő show-val búcsúzott: 60 pont

2016.04.14. 07:04 Módosítva: 2016.04.14. 09:14

Csütörtök hajnal nemcsak a Golden State Warriors rekorddöntése miatt volt különleges az NBA-ben, hanem azért is, mert

karrierje utolsó meccsét játszotta Kobe Bryant. 

A Utah Jazz elleni meccsen minden a visszavonuló kosárlegendáról szólt, már a bevonulásából is hatalmas show-t csináltak.

A meccsen aztán a csapattársak is folyamatosan őt tömték labdával, ő pedig nem hazudtolta meg önmagát, és az égvilágon mindent elvállalt. 

Úgyhogy a harmadik negyed végén már úgy állt a Lakers, hogy Bryant 37 pontnál járt, míg a csapat többi játékosa összesen 27 pontnál. Az utolsó negyedben két triplával hamar negyven fölé jutott , ami az idei szezoncsúcsa, és már az is biztos volt, hogy ő lesz az a játékos, aki a legtöbb pontot szerzi búcsúmeccsén. 

A kosármeccs ezen szakaszában az eredménytől függetlenül arról szólt minden, hogy Bryant pontot szerezzen, félpályás passzokkal keresték, hogy ötven pont felé jusson, ami az utolsó percekben sikerült is, amikor elérte az 51 pontot, az egész csarnok a nevét skandálta.

A végét elképesztően megnyomta, és amikor már az 58. pontját szerezte, átvették a vezetést, majd két büntetőjével a hatvanat is elérte.

Négy másodperccel a vége előtt Bryantet lehozták, hogy az egész csarnok őt ünnepelhesse, a meccset 101-96-ra nyerték.

A győzelem után a pályán tartott beszédet, megköszönte mindenkinek a segítséget, majd Mamba out, azaz a Mamba kiszáll mondattal fejezte be. 

A visszavonulását novemberben bejelentő 37 éves Kobe Bryant ötszörös bajnokként fejezte be pályafutását, az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb játékosa volt az NBA-ben.