Keménykedni akart Curryvel, de ő járt pórul

2016.04.17. 11:40

A Golden State Warriors a rájátszásra sem lassított, miután az NBA-alapszakaszt szezonrekorddal fejezte be: a Houston Rockets elleni első mérkőzést nagyon simán nyerték hazai pályán. 

Pedig még az első negyedben a rocketses Patrick Beverley úgy gondolta, hogy helyre teszi kicsit a Warriors-sztár Stephen Curryt, és igyekezett megdolgozni őt. Currynek annyira nem tetszett a dolog, és rögtön össze is ugrottak. A bíró és a warriorsos Draymond Green hamar ott termett, hogy szétválassza őket, mielőtt még elfajultak volna a dolgok. 

De nem sokkal később már Green mutatta meg Beverleynek, hogy ki a főnök, és amikor a Rockets-kosaras épp Curryt üldözte, akkor úgy leütközte vállal, hogy Beverley elszállt. 

A meccs egyébként már nagyjából az első negyedben eldőlt: a Houstonnak látványosan nem ment a támadójáték, a Warriors meg hozta a szokásos játékát. A szünetben Currynek már 24 pontja volt, míg James Hardennek csak négy, utóbbi gyengélkedése a Rockets esélyeit is kinyírta. 

Viszont még pont a szünet előtt megsérült Curry egyik bokája, és ez a mozgásán is látszott, így a mérkőzés hátralévő részében már nem is nagyon lépett pályára. Pedig sérült bokája ellenére vissza akart menni, de Steve Kerr edző meggyőzte, hogy inkább üljön.

Az még nem dőlt el, hogy Curry hétfőn játszhat-e, de Warriors így is simán nyert 104-78-ra a négy mérkőzésig tartó párharc első meccsén. 

Főcsoport-eredmények, 1. forduló:

Nyugat:

Golden State Warriors-Houston Rockets 104-78

Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 108-70

Kelet:

Atlanta Hawks-Boston Celtics 102-101

Toronto Raptors-Indiana Pacers 90-100