LeBront a nézők közé vágták, ez sem segített

2016.05.07. 09:49

Egyelőre úgy tűnik, nincs nagyon fegyvere a keleti csapatoknak LeBron James és a Cleveland Cavaliers ellen az NBA-rájátszás keleti oldalán. A Cavs simán, 4-0-ra intézte el a Detroitot az előző körben, és nagyon jó úton halad afelé, hogy az Atlanta Hawksot is így ejtsék ki, hiszen a pénteki meccsük után már 3-0-ra vezetnek.

Ez rendesen frusztrálhatta a Hawks játékosait, de Jeff Teague-et biztosan, aki a meccs hajrájában úgy döntött, hogy az ellenfél legjobbján, LeBron Jamesen vezeti le a feszültséget, akit nemes egyszerűséggel a lelátóra taszajtott. LeBronnak nem lett komoly baja, de némi meglepetésre a nézőknek sem, pedig lehetett volna rosszabb is a végeredménye annak, hogy rájuk esett a 113 kilós kétszeres bajnok.

 

Teague-et minden bizonnyal eltiltják majd a negyedik meccsre, amit így még könnyebben húzhat majd be a Cavaliers, hogy aztán napokat várjon a még csak 1-1-nél álló Toronto Raptors-Miami Heat párharc eldöntésére.

A Cavaliers ezúttal is főleg hárompontosokkal verte a Hawksot, a 121-108-ra megyert harmadik meccsen dobott 21 triplával már 61-nél járnak három meccs alatt. Persze a triplák mellett is jól ment nekik a játék, Iman Shumpert például még a parketta alá beépített trambulint is megtalálta egy lepattanóból behúzott zsákolásnál.

 

Kevin Love-nak viszont voltak néha gondjai, hiába volt 15 lepattanója és 21 pontja, azért meg tudták kavarni az atlantások. Egyszer Al Horford zsákolt rajta egy rettenetesen nagyot, egyszer pedig Kris Humphries forgatta be annyira a cseleivel, hogy Love szó szerint összeesett mellette.

 

A másik pénteki meccsen a San Antonio Spurs 100-96-ra verte az Oklahoma City Thundert, ezzel már ők vezetnek 2-1-re. A Spurs legjobbja a 11 lepattanóval és 31 ponttal záró Kawhi Leonard volt.