Óriási bajban Curryék: a kiesés szélére kerültek

2016.05.25. 08:27

A vasárnapi vereség után az éjjel megint kikapott a címvédő és alapszakasz-rekorder Golden State Warriors az NBA-rájátszásban: az Oklahoma City Thunder most 118-94-re verte meg őket, és ezzel az oklahomaiak 3-1-re vezetnek a főcsoport-döntőben.

Ez azt jelenti, hogy Curryék egyetlen vereségre vannak attól, hogy bukják a párharcot, és elveszítsék esélyüket a címvédésre.

Az OKC legjobbja a tripladuplát jegyző Russell Westbrook volt: 36 pontot, 11 lepattanót és 11 asszisztot jegyzett a győztes a meccsen, a másik oldalon Klay Thompson 26 ponttal volt a legeredményesebb. Stephen Currynek nem igazán ment a játék, húsz mezőnykísérletéből csak hatot dobott be, összesen tizenkilenc pontot szerzett, de valami nagyon nem stimmelt vele.

A Golden State-edző Steve Kerr megerősítette a meccs után, hogy nem sérült a sztárja, még ha úgy is tűnik a játéka alapján, hogy a térdsérülését nem sikerült teljesen kihevernie. Ráadásul hatszor adta el a labdát a mérkőzésen, de nemcsak ő szenvedett, hanem az egész csapat: nem igazán ment nekik úgy, hogy az OKC zsinórban másodjára fojtotta meg a támadójátékukat.

A következő mérkőzést a Golden State otthonában rendezik, az alapszakaszban félelmetesek voltak hazai pályán Curryék, most is abban reménykedik Kerr edző, hogy sikerül összekapni a csapatot a két több mint húszpontos vereség után, és szépíteni tudnak.

Ha nem sikerül, akkor hiába a 73 győzelemmel zárt alapszakasz, nem lesz bajnoki cím.