Steph Curry kirabolta Kevin Durantet

GettyImages-534587398
2016.05.27. 09:16

Nagy bajba került a címvédő Golden State Warriors, hiszen az Oklahoma City 3-1-re elhúzott a négy győzelemig tartó párharcban a nyugati főcsoportdöntőben, ezért hazai pályán már nem hibázhattak.

Afelől nem volt kétség, hogy kőkemény meccs lesz és a Thunder mindent elkövet azért, hogy már Oaklandben kiüssék a Warriorst. A két legnagyobb sztárjuk, Kevin Durant és Russell Westbrook hozta is a formáját, előbbi 40, utóbbi 31 ponttal zárt, de ez is kevés volt az otthon feltámadó Warriors ellen – náluk főleg Klay Thompson és Stephen Curry indult be nagyon, a 120 pontból 58-at ők ketten dobtak.

A végén is maga Curry döntött, de nem egy szokásos dudaszós, vagy nagyon mélyről elengedett triplával, hanem egy labdaszerzéssel. Duranten védekezett épp 109-101-es Warriors-vezetésnél, amikor Durant cselei közben sikerült elszednie tőle a labdát, majd 23 másodpercen keresztül cselezett, hogy menjen az idő. Hol Westbrook, hol Steven Adams védekezett rajta, de egyik sem tudta megállítani, majd végül Adams mellett húzott el, és eldöntötte a meccset.

A kosár után a mellét verte Curry, és azt üvöltötte, hogy „Nem megyünk haza!” Ekkor még volt ugyan 1 perc a meccsből, de a tízpontos Warriors-előny már behozhatatlannak bizonyult.

Nem is kell, a Warriors 3-2-re javított a főcsoportdöntőben, magyar idő szerint vasárnap hajnalban viszont már Oklahoma Cityben kell nagyon nyújtaniuk, hogy hetedik meccsre mentsék a párharcot.