A Golden State megcsinálta, Curry bedobta: újra döntősök

2016.05.31. 07:41

A címvédő Golden State Warriors megcsinálta a hatalmas fordítást az NBA nyugati főcsoportjának döntőben: a négy győzelemig tartó párharcban hiába vezetett 3-1-re az Oklahoma City Thunder, Stephen Curryék zsinórban három mérkőzést nyertek, és 4-3-mal mennek a nagydöntőbe. 

A Warriors 96-88-ra nyerte meg a mindent eldöntő hetedik mérkőzést kedd hajnalban. A meccs legjobbja Curry volt, aki harminchat pontot, nyolc asszisztot és öt lepattanót jegyzett, és minden kétséget kizárt: újra százszázalékos állapotban van.

A legvégén is ő biztosította be a győzelmet: 40 másodpercük volt hétpontos előnyben, Curry végigvezette a labdát, hogy lepörgesse kicsit az órát majd kiment a hárompontos vonalon kívülre, és egy pazar triplával tízpontosra növelte az előnyt. 

Klay Thomspon is nagyot játszott, a második harmadban négy hárompontost is bedobott, és összesen huszonegy pontig jutott, hatalmasat játszott ő is a párharcban. 

A fordítás után Stephen Curry arról beszélt, hogy milyen nagy teljesítmény így a döntőbe jutni, edzője, Steve Kerr meg azt mondta, hogy sikeresen túlélték a párharcot, és jellemző Curryre, hogy a mindent eldöntő hetedik meccsen játszik óriási formában. 

Azért is nagy dolog, amit a címvédő csapat csinált az amúgy nagyon erős Oklahoma City Thunder ellen, mert 1-3-as hátrányból eddig csak tíz csapatnak sikerült fordítania a rájátszásban az NBA történetében. 

A Golden State Warriors megint a LeBron Jamesszel felálló Cleveland Cavaliersszel játszik majd a nagydöntőben, és ha sikerül megvédenie bajnoki címét, akkor lesz csak igazán értékes az alapszakaszban elért rekord, a 73-9-es mérleg, amivel Michael Jordanéket körözték le.