Curryék cseréi verték szét LeBronékat a döntő első meccsén

2016.06.03. 08:42

Más ellenfél, de a vége ugyanaz: a Golden State Warriors sorozatban negyedik meccsét nyerte az NBA-rájátszásban, csak ez már a döntő első mérkőzése volt a Cleveland Cavaliers ellen.

És most nem is Stephen Curry vagy Klay Thompson villogott, hanem a Draymond Green (tizenhat pont, tizenegy lepattanó) és a bajnoki címvédő cserepadja: Shaun Livingston húsz ponttal volt csapata legjobbja, összesen tízszer próbálkozott mezőnyből, ebből nyolc jó is volt. A tavalyi döntő legjobbjának választott Andre Iguodala is megint nagyon hasznosan játszott, ami pedig Greent illeti, szinte kifogástalanul védekezett. 

Curry és Thompson amúgy összesen hozott össze húsz pontot, de ahogy Curry is rámutatott a 104-89-es győzelem után: nem lehet úgy bajnoki címet nyerni, hogy ne tenné oda magát az egész keret. 

A Warriors kispadja amúgy 45-10-re nyomta le pontokban a Cavaliers kispadját, és ez döntötte el a mérkőzést.

Két pont kivételével a cserék hozták össze azt a 15-0-s sorozatot is a harmadik negyedben, amivel végül leszakították a clevelandieket. 

Azért Currynek is voltak azért szép megmozdulásai, az első negyedben például a cavalierses Tristan Thompsont ültette le majdnem egy csellel. 

A másik oldalon a huszonhárom pontos LeBron Jamesen és a huszonhat pontos Kyrie Irvingen kívül szinte mindenki szenvedett. A következő mérkőzés vasárnap lesz, az is a Warriorsnál. 

Döntő, 1. mérkőzés:

Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 104-89 (28-24, 24-19, 22-25, 30-21)

legjobb dobók: Livingston 20, Green 16, Barnes 13, illetve Irving 26, James 23, Love 17