Curry embertelen formája sok volt LeBronéknak

GettyImages-539319488
2016.06.11. 11:18

Miután az NBA-döntő első clevelandi, egyébként harmadik meccsén 60 pontot fordított a Cavaliers, és feljött 2-1-re, a negyedik mérkőzésen Stephen Curryék újra megmutatták, miért nem kell aggódni afelől, hogy címvédés lesz ebből, és az oaklandi hazatérés előtt újra elhúztak 3-1-re.

A meccs sokáig elég szoros volt, elsősorban a clevelandi Kyrie Irving miatt, aki a rájátszásbeli legjobb formáját mutatta. De hiába állították rá Stephen Curryre, és hiába tett meg tényleg minden tőle telhetőt Irving, ez is kevés volt. Pedig még csodás blokkot és egy még annál is szebb cselt is megcsinált Curry ellen, amitől a Warriors-irányító szokatlan módon majdnem hanyatt esett.

Irvingnek emellett volt 34 pontja, amivel csapata legjobbja volt, de a Golden State hihetetlenül pontos játéka ellen nem sokat tudtak tenni. Curry hét, Klay Thompson és Harrison Barnes négy-négy, Andre Iguodala pedig két triplát vágott a meccsen – a 17 hárompontosuk új rekord az NBA-döntőkben. A győzelmükkel 88. mérkőzésüket nyerték meg az alapszakaszban és a döntőben összesítve, ezzel ismét beérték az 1995-96-os Chicago Bullst, melynek alapszakaszi rekordját már legyőzték. Ha bajnok lesz a Warriors, egy idényben 89 nyert meccsel újabb fantasztikus rekordot érhetnek el.

A meccs hőse a Warriorsnál természetesen Curry volt. Az irányító 38 pontot, 5 lepattanót, 6 asszisztot és hét triplát hozott össze, ezzel az első játékos lett az NBA-döntőkben, aki 35 pont, illetve 5 assziszt, lepattanó és tripla fölé jutott egy meccsen.

NBA-döntő, negyedik mérkőzés

  • Golden  State  Warriors-Cleveland  Cavaliers 108-97

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban a Warriors vezet 3-1-re.

A döntő ötödik mérkőzését magyar idő szerint kedd hajnalban, Oaklandben rendezik majd.