Kevin Durant Curryékhez igazolt, a Warriorsból Dream Team lett

2016.07.04. 17:55

A 2016-os holtszezon legnagyobb kérdése az volt, hogy az Oklahoma City Thundernél lejárt szerződésű Kevin Durant hol folytatja majd pályafutását. Durant előre jelezte a Thunder vezetőségének, hogy mielőtt dönt, mindenképpen meg fogja hallgatni más csapatok ajánlatait is: így is tett, a július 1-i tárgyalási határidő után napikig castingoltatta az iránta érdeklődő csapatokat, vagyis többek között a Thundert, a Los Angeles Clipperst, a Golden State Warriorst és Boston Celticset.

Durant előbb azt közölte, hogy július 4-én, a részben az ő tulajdonában levő, a sportolók saját írásait megjelentető The Players Tribune-on jelenti be döntését, majd nem sokkal helyi idő szerint reggel 9 előtt a döntésével is előállt: az 2015-ös bajnok, a 2016-os döntőben alul maradó Golden State Warriorshoz, Stephen Curryékhez igazol.

Életemnek egy olyan pontjához értem, amikor ugyanolyan fontos számomra, hogy emberként is, ne csak játékosként fejlődjek: a komfortzónámból kimozdulva, egy új városba költözve lehetőségem lesz egy új helyen még jobb emberré válni. Ezt is szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy a Golden State Warriorshoz csatlakozom

– írta cikkében.

A 27 éves, 206 centis kiscsatár ezzel lényegében egy Dream Teamet hozott össze a nyugati parton, a Warriors leendő kezdőcsapata ugyanis még annál is erősebb lesz, mint amivel az előző idényben megdöntötték az alapszakaszi rekordot, és 73-9-cel zártak. A cél persze nem ennek a felülmúlása, hanem a bajnoki cím lesz, idén ugyanis nem sikerült a címvédés a Warriorsnak.

Durant a hírek szerint egy plusz egyéves szerződést kötött a Golden State-tel, a megállapodás teljes értéke 54,3 millió dollár lesz, de ha úgy gondolja, egy idény után felbonthatja a szerződést. A szerződést egyébként hivatalosan majd csak július 7-én írhatja alá.

Azzal, hogy Durant csatlakozott a Warriorshoz, vele és Curryvel egy csapatban van az NBA két legjobb dobója, Curryvel és Klay Thompsonnal pedig a két legjobb tripladobója. A karrierje során 27,4-es pontátlagot, 5,6-os lepattanó- és 2,9-es asszisztmutatóval bíró játékos viszont valószínűleg kiszorítja majd a csapatból Andre Iguodala és Andrew Bogut egyikét, illetve a szerződtetésével az is biztossá vált, hogy a Warriors nem tartja meg Harrison Barnest, így némileg átalakul majd a döntős csapat felállása.

Kevin Durant a 2007-es draft óta az Oklahoma City Thunderben, illetve annak jogelődjében, a Seattle Supersonicsban játszott, 2014-ben ő volt az NBA legértékesebb játékosa, 2008-ban az év újonca. 2010-12 között és 2014-ben a szezon legeredményesebb játékosa volt, emellett hétszer választották be az All-Star-csapatba.