2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Nehéz ellenfeleket kapott a Fehérvár a férfi kosárlabda EK-ban

2016.07.22. 13:25

A TLI-Alba Fehérvár csapata a francia Elan Chalon-val, valamint két Bajnokok Ligája-selejtezőből érkező ellenféllel csap majd össze a férfi kosárlabda Európa Kupa csoportkörében. A BL-es rivális akár a Szolnok is lehet, írta az MTI.

A pénteki, németországi sorsoláson a bajnoki ezüstérmes gárda egyetlen főtáblás magyar együttesként szerepelt, s az A csoportba került a kontinentális szövetség honlapja szerint. A francia gárda mellett a dán Bakken és az olasz Sassari párharcának vesztese, illetve a Varese-Benfica-Szolnok trió egyik tagja lesz az ellenfele. A Varese és a Benfica egymással találkozik az idén debütáló BL selejtezőjének első körében, majd a győztes a Szolnokkal csap össze. A második fordulós párharc vesztese kerül az Európa Kupa A jelű négyesébe.

Az EK-ban még két magyar csapat érdekelt, a Körmend és a Sopron egymással játszik selejtezőt a csoportkörbe kerülésért - az első meccset Sopronban rendezik. A továbbjutó a francia Gravelinesszal, a belga Hubo Limburg Uniteddel és a BL-selejtezős Donar Groningen (holland)-Tartu Rock (észt) párharc vesztesével szerepelhet együtt a B csoportban.

Az Európa Kupa főtáblás meccsei október 19-én kezdődnek.