Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatkozott az elátkozott NBA-csapat elátkozott játékosa

2016.10.05. 09:45

2013-tól kezdve folyamatosan a legjobbak között draftolhatott – vagyis a legrosszabb csapatok között volt – a Philadelphia 76ers, de hiába vitték a jobbnál jobb tehetségeket a csapatba, valahogy nem akart összeállni a keret.

Ebben persze az is közrejátszott, hogy a 2014-ben kiválasztott 213 centis és 113 kilós center kameruni center, Joel Embiid két éven át nem tudott pályára lépni. Embiidről aztán a 2014 nyári felkészülésen kiderült, hogy eltört egy csont a lábfejében, így ki kellett hagynia az első szezonját, majd annyira rosszul haladt a rehabilitációjával, hogy a 2015-16-os idényben sem tudott pályára lépni.

Így a 2014-es draft után csaknem 2,5 évvel, 2016 októberében, az előszezonban mutatkozhatott csak be az NBA-ben. Az első dobását elrontotta ugyan a Boston Celtics ellen, de nem sokkal az első negyed vége előtt megszerezte első pontjait.

A sokáig hátrányban játszó 76ers végül nyert is 92-89-re, a Philadelphia helyzete viszont nem sokat javult, kiderült ugyanis, hogy a legutóbbi draft legelső választásával elvitt ausztrál tehetség, Ben Simmons lábtörés miatt kénytelen lesz kihagyni a teljes idényt.

Ezzel 2013 óta a harmadik magasan kiválasztott játékosuk dől ki rögtön a legelső szezonjára: 2013-ban Nerlens Noel térdműtét, 2014-ben és 2015-ben Embiid, idén pedig Simmons hagy ki teljes évet sérülés miatt.

Bemutatkozott hazai pályán a nyáron összerakott szupercsapat, a Golden State Warriors is, amiben Klay Thompson és Kevin Durant összesen 51 pontot dobott a Los Angeles Clippers ellen. A Warriors 120-75-re nyert, Stephen Curry viszont cassk 14 pontig jutott, egyelőre átengedte a terepet az újonnan igazolt Durantnek.