Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rémálom lesz Curryék ellen védekezni, megmutatjuk miért

2016.10.06. 15:14

Amikor Kevin Durant a Golden State Warriorshoz igazolt, már tudni lehetett, hogy támadásban egészen félelmetes dolgokra lehet majd számítani tőlük, most az NBA-előszezonban villantottak is ebből valamit a Los Angeles Clippers ellen.

A Business Insider szúrt ki egy akciót a szerda hajnali meccsből, amire utólag érdemes kitérni. Csak másfél perce ment a meccs, amikor Curry megindult, ketten kiléptek rá, csinált egy lövőcselt, aztán simán rádobhatta volna a labdát, ahogy azt szokta ilyen helyzetben. Ehelyett a hárompontos vonalon tök üresen várakozó Kevin Duranthoz passzolt, neki ilyen helyzetben nem volt gond innen megcsinálnia a hármast. 

Curryt a meccs után meg is kérdezték, hogy miért nem dobta rá a labdát.

"Lehet, hogy máskor elvállaltam volna, de ketten védekeztek ellenem, csináltam egy lövőcselt, aztán lehetőségek egész tárháza nyílt meg. Kevin Durant és Klay Thompson is teljesen üresen maradt egy kis időre a gyenge oldalon. Próbáltam gyorsan kiszúrni, hol van a másik védekező játékos, aztán egy jó passzal kiválasztani a legjobb megoldást. Ezt fogjuk játszani egész évben" - indokolt. 

Azt azért tegyük hozzá, hogy a Clippers enyhén szólva nem állt a helyzet magaslatán, ráadásul az akció elején látni lehet, hogy egy ember mínuszban voltak, mert valaki elesett a pálya másik végén. Ezt a védekezést elszúrták, de amúgy a tavalyi számok alapján nem egy pocsékul védekező csapatról van szó, ellenük csinálták átlagban a hetedik legkevesebb pontot az ellenfelek a teljes NBA-mezőnyben. Vagyis Curryék ennél gyengébb védelmeket is szét fognak terrorizálni a szezonban.

curry

A végeredmény egy 120-75-ös Warriors-győzelem lett, ami még semmit nem jelent, mivel egy előszezonmeccsről van szó, de a jelenet megmutatta, hogy miért lesz nagyon nehéz dolguk a csapatoknak egyszerre figyelni Curryre, Durantra és Thompsonra, vagy kiválasztani a legkevésbé rossz opciót védekezésben. 

Azért Steve Kerr edző rálépett a gázra, és elmondta, hogy van még hova fejlődniük, mivel Durant érkezésével a támadójátékon belüli egységet még fejleszteni kell, "kicsit olyan, mintha az építkezés első évében lennénk megint", mondta Kerr. 

Van miért törlesztenie a Warriorsnak a hamarosan kezdődő szezonban, ugyanis tavaly hiába nyerték meg az alapszakaszt Michael Jordanék legendás rekordját megdöntve, a döntőben 3-1-es előnyből veszítettek a Cleveland Cavaliers ellen.