Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

A Warriors félelmetes: 30 mp, két labdaszerzés, két 3 pontos, egy zsákolás

2016.10.20. 14:12

Az várható volt, hogy a tavalyi alapszakaszban rekordot jelentő 73 meccset nyerő Golden State Warriors még az akkori teljesítményéhez képest is hatványozottan jobb lesz Kevin Durant érkezésével, de amit KD és Stephen Curry együtt művelnek a pályán, az tényleg a csalás kategóriájába tartozik.

Szerda este a Los Angeles Lakers ellen játszottak az előszezonban, nyertek is 123-112-re, a harmadik negyed elején pedig megmutatták, milyen is lesz, amikor véresen komolyan veszik a játékot.

Az alábbi 30 másodperces kivágás egy, a Warriorsnál teljesen megszokott dologgal kezdődik, Stephen Curry áll kint oldalt üresen, megkapja a labdát, felnéz, és gond nélkül bedob egy hárompontost. A Lakers válaszul egy gyors támadással próbálja meglepni őket, csakhogy a 206 centis Kevin Durant résen van, és tökéletes ütemben blokkolja a dobást, majd másodikra valahogy odaüti a labdát Currynek.

Indul is a letámadás, Curry hamar visszaadja a már sprintelő Durantnek, aki simán zsákol. Majd jön majdnem ugyanez: Curry nyúl bele egy passzba, a megszerzett labdát a háta mögött teszi oda Durantnek, aki hanyattesve még visszateszi a támadáshoz felzárkózó Klay Thompsonnak, aki egy ilyen egyszerű triplát nem tud elrontani.

The Warriors score 8 points in 30 seconds. 👀👀👀

SportsCenter (@sportscenter) által közzétett videó,

30 másodperc alatt két labdaszerzés, két hárompontos és egy zsákolás, vagyis nyolc pont. Ez a Warriors új realitása, és az egészben nem is az a legfélelmetesebb, amit a támadásokhoz tett hozzá Durant, hanem amit a védekezéshez. Az első labdaszerzésnél nagyon messziről odaért blokkolni, a másodiknál pedig már nem is mertek róla dobni. Igaz, itt a labdaszerzés inkább Curry hihetetlen sebességén és reflexén múlt.