Valér
4 °C
8 °C

Supi, bazzmeg, ne aludj el

2016.10.22. 09:49

Egy kisebb klasszikus született tegnap este, amikor Csirke Ferenc, a pécsi kosárlabdacsapat edzője időt kért a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésen. Úgy három perccel a második negyed vége előtt jártunk, a PVSK biztosan vezetett, ám a szakember ettől még nem tolerálhatta a slendrián védekezést. Ezt határozottan el is magyarázta a néhány másodperccel korábban nagyot hibázó játékosának, Supolának, egy Mucsi Zoltán legszebb pillanatait idéző lehordás keretében.

A tévénézők nem is sejtették, hogy ilyen izgalmas lehet egy kosármeccs.

Csirkét valószínűleg az hozta ki ennyire a sodrából, hogy "Slupi" elkövette a nagy hibát: mentegetőzni kezdett.

– Ha bejött a labda, miért jössz be? 

– Le akarom faultolni valamelyiket...

"Hát, de Supi, bazzmeg, ne aludj el..." tört ki erre az edzőből a minden elemében tökéletes tiráda, teljesen figyelmen kívül hagyva a tévéközvetítést.

"Ne legyen itt izé bazzmeg, Sabonis passz!" – zárta le végül egy önmagában is szállóigegyanús felszólítással, a trükkös passzairól ismert litván legendára utalva. Ezután már a támadásokra terelődött a szó, a szülők is elvehették kezüket a gyerek füléről, és egy rövid közös angolóra után – légiósoknak szóló eligazítás – tovább élvezhettük a mérkőzést, amit végül simán, 85-65-re megnyert a Pécs.