Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Bombameglepetés: egyből elverték az NBA szupercsapatát

2016.10.26. 09:33

Óriási meglepetéssel kezdődött az NBA 71. idényének rajtja. A nyitónapon a legutóbbi idény nagydöntőse, a nyáron az oklahomai Kevin Durrant-tal erősődő szupercsapat tükörsimán kikapott otthon a San Antoniótól. 

Már az is meglepetés, hogy otthon kapott ki a tavaly 73/9-es mutatóval alapszakaszt záró Warriors, de a 29 pontos különbség az igazán döbbenetes. Stephen Curry, Durant és Draymond Green még hozta saját átlagát, de a csereemberek ezúttal semmit nem tudtak hozzátenni a csapatjátékhoz, míg a másik oldalon Kawhi Leonard élete nagy formájában kosarazott, 35 pontos karriercsúccsal zárt, hibátlanul büntetőzött és még 5 labdát is szerzett.

A Warriorsból Durant 27 ponttal, Curry pedig 26-tal zárt, a védekezés viszont teljesen kilátástalan volt, miközben a Spurs 21 támadó lepattanót szedett le. A végén már sokan nem várták meg a szurkolók közül a kivégzést.

Három perccel a vége előtt még vezetett a Utah a Portland otthonában, de aztán 10-0-s rohanás után fordított és eldöntötte a meccset a Blazers. Damian Lillard 39 pontig jutott a meccsen. 

A bajnok Cleveland is alaposan ellintézte a New York Knickset. A meccs előtt vehették át a játékosok a bajnoki gyűrűt és utána karnevált rendeztek, igaz, gyakorlatilag a második félidőben dőlt el minden. Ekkor egy 20-4-es rohanással, a 29 pontos Kyle Irving vezérletével simázott a bajnok. LeBron James karrierje 43. tripla-duplájával (19 pont, 11 lepattanó, 14 gólpassz) zárta a meccset. A másik oldalon a 19 pontig jutó Carmelo Anthony próbálta meccsben tartani a New York-i csapatot, kevés sikerrel.

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 100-129 

Cleveland Cavaliers-New York Knicks 117-88

Portland Trail Blazers-Utah Jazz 113-104