Hanga: egy győzelem, egy vereség

2016.11.14. 10:14

Hanga Ádám csapata, a Baskonia Vitoria Gasteiz az Euroligában nyert, a spanyol kosárlabda-bajnokság nyolcadik fordulójában viszont kikapott a hétvégén.

Az Euroligában legutóbb negyedik baszk gárda péntek este hazai pályán 86-52-re verte a török Fenerbahcét, a magyar csapatkapitány 24 perc alatt 6 pontot, 2 lepattanót és 2 gólpasszt gyűjtött.

Vasárnap a vitoriaiak Valenciába látogattak, és 96-91-es vereséget szenvedtek. Ezen a meccsen Hanga 36 perc alatt - az egész mezőnyben a legtöbb időt a parketten töltve - 15 ponttal, 3 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt, ezzel csapata egyik legjobbja volt.

"Az Euroliga hatodik játéknapján magabiztosan vertük meg a Fenerbahcét. Vasárnap a végjátékunk nem sikerült, pedig ponterősen játszottunk, idegenben 90 pont fölött dobni, főleg Valenciában jónak számít" - mondta az MTI-nek a 27 éves légiós, hozzátéve: továbbra is nagyon sűrű a programjuk, Valenciából nem is mentek haza, rögtön Milánó felé veszik az irányt, ahol kedden lépnek pályára az Euroligában.

"Csütörtökön pedig a német sztárklub, a Bamberg látogat hozzánk, hétvégén pedig újra forduló a bajnokságban" - adott rövid előrejelzést Hanga Ádám.