60 pont fél óra alatt: mi lett volna, ha végigjátssza a meccset?

2016.12.06. 09:21

Karrierje legjobb meccsét játszotta a Golden State Warriors-ász Klay Thompson az Indiana Pacers elleni hajnali meccsen: 

a 26 éves kosaras ugyanis hatvan pontot dobott a mérkőzésen, de ennél sokkal több is lehetett volna.

A félidőben már negyvennél járt, aztán a harmadikban belehúzott, és megint berámolt húsz pontot, a hatvanadik pontját egy tökéletes triplával szerezte meg a sarokból. 

Thompsonnak kicsit döcögősen indult ez az idénye, de ezen a meccsen nagyon elkapta a fonalat: 33-szor dobott mezőnyből, ebből 21 bement, és 11 büntetőjéből is csak egyet rontott el. A harmadik negyed végére, amikor már hatvan pontnál járt, a meccs már régen eldőlt, úgyhogy az utolsó negyedre már pályára sem küldték.

Amilyen formában játszott, talán még Kobe Bryant 81 pontos, 2006-os teljesítményét is megközelíthette volna, ha pályán marad az utolsó tizenkét percre. Az egy meccsen szerzett pontok rekordját amúgy Wilt Chamberlain tartja a legendás 100 pontos meccsével. 

A kedd hajnali meccsen a Warriors időnként már viccet csinált szegény Pacersből: a harmadik negyedben például egy hosszú passz után Curry tette fel a labdát az érkező Kevin Durantnak, aki be is húzta a labdát.

A vége igazi KO lett: 142-106-ra nyert a Golden State, vagyis csapata pontjainak közel felét Thompson szerezte. Nem is olyan rég a Lakersnek dobtak 149-et. A Warriorsnak az újabb győzelemmel már 18-3-as mérlege van az alapszakasz negyedénél.