János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

25 éve, kényszerből visszavonult legenda tér vissza a Lakershez

2017.02.03. 09:31 Módosítva: 2017.02.03. 09:54

A tulajdonos Jeanie Buss tanácsadójaként tér vissza a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatához Magic Johnson, a csapat korábbi sztárjátékosa. A Lakersszel öt bajnoki címet nyert legendás irányító a klub csütörtök esti közleménye szerint a kosárlabdával és az üzlettel kapcsolatos minden területen segíti majd Jeanie Busst, írta az MTI.

A tulajdonos négy éve, apja halála óta vezeti az együttest, ám eddig egyáltalán nem foglalkozott a sporttal kapcsolatos kérdésekkel, így a szakírók arra következtetnek, hogy komoly változások lesznek a Lakers vezetésében, melyben a kosárlabdával kapcsolatos teendőkért Jeanie testvére, Jim Buss a felelős, a gárda főigazgatója pedig Mitch Kupchak.

A Los Angeles Lakers a liga történetének meghatározó csapata, 31-szer játszott döntőt, amivel toronymagasan csúcstartó, 16 bajnoki címénél pedig csak a Boston Celtics nyert többször, 17 alkalommal.

Az elmúlt években ugyanakkor nagyon gyengén teljesít a csapat, a mostani lehet sorozatban a negyedik év, amikor lemarad a rájátszásról, márpedig a Lakersnél a 2012/13-as szezont követő mélyrepülést megelőzően csak egyszer fordult elő, hogy egymás után kétszer nem került a playoffba.