Ödön
1 °C
11 °C

25 éve, kényszerből visszavonult legenda tér vissza a Lakershez

2017.02.03. 09:31 Módosítva: 2017-02-03 09:54:14

A tulajdonos Jeanie Buss tanácsadójaként tér vissza a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatához Magic Johnson, a csapat korábbi sztárjátékosa. A Lakersszel öt bajnoki címet nyert legendás irányító a klub csütörtök esti közleménye szerint a kosárlabdával és az üzlettel kapcsolatos minden területen segíti majd Jeanie Busst, írta az MTI.

A tulajdonos négy éve, apja halála óta vezeti az együttest, ám eddig egyáltalán nem foglalkozott a sporttal kapcsolatos kérdésekkel, így a szakírók arra következtetnek, hogy komoly változások lesznek a Lakers vezetésében, melyben a kosárlabdával kapcsolatos teendőkért Jeanie testvére, Jim Buss a felelős, a gárda főigazgatója pedig Mitch Kupchak.

A Los Angeles Lakers a liga történetének meghatározó csapata, 31-szer játszott döntőt, amivel toronymagasan csúcstartó, 16 bajnoki címénél pedig csak a Boston Celtics nyert többször, 17 alkalommal.

Az elmúlt években ugyanakkor nagyon gyengén teljesít a csapat, a mostani lehet sorozatban a negyedik év, amikor lemarad a rájátszásról, márpedig a Lakersnél a 2012/13-as szezont követő mélyrepülést megelőzően csak egyszer fordult elő, hogy egymás után kétszer nem került a playoffba.