A győztes tripla nem volt elég, a győztes blokkot is kiosztotta

2017.03.07. 09:10

Őrületes befejezése volt hétfő este a San Antonio Spurs és a Houston Rockets meccsének, 30 másodperccel a vége előtt ugyanis rettentő szoros volt még az állás, a Rockets ment egy ponttal 108-107-re.

Ekkor a Spurs támadott, és természetesen a Spurs sztárja, Kawhi Leonard ragadta magához a labdát, hogy megszerezze az előnyt. Ezt egy triplával meg is tette, de ezzel még nem volt meg a győzelem, hiszen elég sok ideje maradt James Hardenéknek az újabb fordításhoz. Harden kosárra is tört, de Leonard egy hatalmas blokkal bebiztosította a győzelmet.

 Innen még jött 2-2 pont a csapatoknak, de a Rockets már nem tudott fordítani. Harden és Leonard egyaránt 39 ponttal zárt, csakhogy a Spurs-játékos csak az utolsó negyedben dobott ebből 17 pontot, óriási részt vállalva a feltámadásból.

Egy percet bírt LeBronék megmentője

A 32 éves ausztrál center, Andrew Bogut szerződését február legvégén bontotta fel a Philadelphia 76ers, utána több, a bajnoki címre pályázó csapat vitte volna, hiszen a nem is számít szupersztárnak, arra tökéletes, hogy a rájátszásig, illetve abban is értékes játékperceket spóroljon meg egy adott csapat magasembereinek. Bogut végül úgy döntött, hogy ahhoz a Cleveland Cavaliershez igazol, ami ellen kikapott a tavalyi döntőben még a Warriors játékosaként.

A bemutatkozása viszont a lehető legrosszabban alakult: egyetlen perc játék után eltört a sípcsontja. Bogut a Miami-játékos Okaro White-tal ütközött össze, ekkor történt a baj. A meccs után megröntgenezték Bogut lábát, ahol kiderült, hogy eltört a sípcsontja, vagyis hosszabb kihagyás vár rá.

A Minnesota Timberwolves-Portland Trail Blazers mérkőzést el kellett halasztani, mivel a parkett alatti jég megolvadt, és a talaj túl csúszóssá vált emiatt.

Eredmények

Cleveland Cavaliers-Miami Heat 98-106

Orlando Magic-New York Knicks 105-113

Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks 98-112

Atlanta Hawks-Golden State Warriors 111-119

Detroit Pistons-Chicago Bulls 109-95

Charlotte Hornets-Indiana Pacers 100-88

Memphis Grizzlies-Brooklyn Nets 109-122

Minnesota Timberwolves-Portland Trail Blazers - elmaradt

San Antonio Spurs-Houston Rockets 112-110

Denver Nuggets-Sacramento Kings 108-96

Utah Jazz-New Orleans Pelicans 88-83

Los Angeles Clippers-Boston Celtics 116-102