2255 percet kellett várni, hogy Curry végre megcsinálja

2017.03.21. 11:00

Elég sok eltelt már a 2016-17-es NBA-szezonból, mire Stephen Curry megcsinálta az első idei zsákolását: a Golden State Warriors ásza egészen pontosan 2255 percnyi játék után húzta be az első rendes zsákot.

Curry a Thunder-játékos Russell Westbrook rossz passzából indult az első negyed elején, egy rövid sprinttel mindenkit lehagyott, majd a szokásos layup helyett inkább a zsákolást választotta. Pedig nem is érkezett mögötte senki, hogy ennyire biztosra menjen.

A végül 23 pontig jutó Curry amikor pályán volt, igyekezett a maximumot nyújtani a nagy rivális Oklahoma City ellen, a második negyed legvégét például egy hatalmas dudaszós triplával zárta: itt egy feldobás utáni labdaszerzésből indult a Warriors, mire Klay Thompson begyűjtötte a labdát, Curry már majdnem a felezővonalnál járt, a labdát pedig meg nem sokkal a triplavonal előtt kapta meg, innen már egyből tüzelt.

A kosár után egyből rohant is az öltözőbe, hogy kicsit trollkodjon a hazai Thunderrel.

Kicsivel korábban, pont a feldobásnál volt egy elég komoly összetűzés (a negyed végi tripla a megismételt feldobásból jött) – Curry és Semaj Christon kötöttek egymásba, majd hamar szinte mindenki beszállt a lökdösődésbe, aminek négy technikai lett a vége. A két felbujtó, illetve Russell Westbrook és Draymond Green kaptak büntetést.

Westbrook egész meccsen pocsékul játszott, 15 pontot hozott csak össze, 16 dobásából csak négy volt jó.

Eredmények

  • Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors 95-111
  • Los Angeles Clippers-New York Knicks 114-105      
  • Houston Rockets-Denver Nuggets 125-124      
  • Boston Celtics-Washington Wizards 110-102      
  • Charlotte Hornets-Atlanta Hawks 105-90       
  • Orlando Magic-Philadelphia 76ers 112-109 - hosszabbítás után
  • Indiana Pacers-Utah Jazz 107-100