Curry kemény leckét adott a 216 centis ellenfélnek

2017.05.03. 08:40

Stephen Curry csapata legeredményesebb játékosa volt a Utah Jazz elleni főcsoport-elődöntő első meccsén szerda hajnalban, ráadásul az ellenfél egyik játékosát eléggé megleckéztette. 

A második negyed vége felé járt a meccs, amikor Curryvel szemben a Jazz francia kosarasa, Rudy Gobart próbált védekezni, ennek az lett a vége, hogy a Golden State-sztár kétszer is megforgatta a centert, aztán látványosan befejezte a támadást. 

Gobert képességeivel amúgy nincs semmi gond, egyszerűen 216 centis játékosként nehéz tartani a lépést Curryvel, amikor bepörög, és mérgezett egérként körberohangálja a pályát. A Golden State Warriors végül 106-94-re nyerte meg a párharc első mérkőzését, Curry 22 ponttal, 7 lepattanóval és 5 assziszttal zárta a meccset.

Legendásat játszott a Boston Celticsben Isaiah Thomas, aki a klub történetének második legjobb rájátszásbeli teljesítményét hozta össze a Washington Wizards ellen: 53 ponttal tette hozzá a magáét a 129-119-es hosszabbításos győzelemhez. Thomas 29 pontot az utolsó negyedben és a ráadásban szerzett. 

Az ellenfélnél John Wall volt remek formában: ő 40 ponttal fejezte be a meccset.

Ezzel a Celtics már 2-0-ra vezet a párharcban. 

Eredmények, főcsoport-elődöntő:

Keleti főcsoport:

Boston Celtics-Washington Wizards 129-119 - hosszabbítás után

Az állás: 2-0, a Celtics javára.

Nyugati főcsoport:

Golden State Warriors-Utah Jazz 106-94

Az állás: 1-0, a Warriors javára.