A friss NBA-bajnok Golden State nem kér Trumpból

2017.06.13. 17:03

A Golden State Warriors kedd hajnalban lett NBA-bajnok, miután megverte a Cleveland Cavalierst, és ezzel 4-1-es összesítéssel behúzta a nagydöntőt.

Nem sokkal később kiderült, hogy a teljes csapat bojkottálni fogja az ilyenkor szokásos Fehér Házas látogatást, legalábbis a CNBC információi szerint.

A döntés egyhangú volt, vagyis egyik játékos sem akar találkozni Donald Trumppal. Korábban többen kritizálták már az elnököt a csapatbóll: Shaun Livingston hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy nem megy el a Fehér Házba, ha bajnokok lesznek, Steph Curry meg azt mondta Trumpról, hogy egy segg. Az edző Steve Kerr januárban Amerikához nem méltó döntésnek nevezte az elnök beutazási tilalmat. 

Mindez azután történik, hogy a Super Bowl-győztes NFL-csapat, a New England Patriots több játékosa is úgy határozott a győzelem után, hogy kihagyják az elnöki köszöntőt. 

Az egyetemi amerikaifutball-bajnok Clemson Tigers pont kedden járt a Fehér Házban, ott mindenki jelen volt, de ebben az esetben sportösztöndíjakból élő egyetemistákról van szó.