Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Rátgéber egykori játékosa a pontrekoder a női NBA-ban

2017.06.19. 09:41

Diana Taurasi vasárnap este megdöntötte a női NBA (WNBA) pontrekordját. A Phoenix Mercury kosarasa 13 szezon alatt összesen 7494 pontot szerzett.

A Los Angeles Sparks elleni meccs előtt már csak 14 pont kellett neki ahhoz, hogy megjavítsa Tina Thompson rekordját, és egy félidő alatt meg is szerezte a hiányzó pontokat. „Amikor bedobtam a kosarat, az elég menő volt. Próbáltam nem gondolkodni, hanem csak természetesen csinálni. Úgy lett. Eszembe jutott az összes nagyszerű játékosa, akikkel együtt játszottam" – nyilatkozta a meccs után Taurasi, akinek 19,9-es pontátlaga van a WNBA-ben.

A csúcsjavítás után természetesen ovációt kapott, többek között Kobe Bryant is ünnepelte Taurasit, akit fenomenális is elkötelezett sportolónak tart a Lakers legendája.

A rekordhoz, a korábbi csúcstartó Thompson is gratulált. Ő 17 év alatt érte el azt, amit Taurasi 13 alatt. A négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros WNBA-győztes többször játszott Európában orosz és török csapatoknál. A Jekatyerinburg például fizetett neki azért, hogy ne játsszon a európai szezon után a WNBA-ben.

Taurasi Rátgéber László játékosa is volt, a Szpartak Moszkvánál és a Fenerbahcénél. Nem véletlenül lett a kosaras a Rátgéber Akadémia tiszteletbeli tagja.

A játékosnak 2020-ig van szerződése, így sokáig megközelíthetetlen rekordot állíthat fel.  • Vennék
  • Hírek