Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Szenzációs cserét hozott az NBA draft éjszakája

2017.06.23. 12:04 Módosítva: 2017.06.23. 12:08

Az NBA "amatőrbörzéjén" (azaz a drafton) általában az a legfontosabb kérdés, hogy kit választanak első helyen. Idén azonban egy csereügylet elvonta a figyelmet erről a kérdésről, ugyanis a Minnesota Timberwolves megszerezte Jimmy Butlert a Chicago Bullstól (és mellé kapott egy 16. helyes választási jogot a drafton), míg az ellenkező irányba Kris Dunn és Zach LaVine mentek, meg egy 7. helyes választási jog.

Az üzlet után a Chicago tulajdonosa azzal nyugtatta a Bulls híveit, hogy elérkezettnek látta az időt egy új csapat építésére, és ezt szolgálta ez a csereüzlet, amiben egy olyan játékost áldoztak fel, akit nagyon szerettek.

Butler az elmúlt három szezonban tagja volt az NBA All-Star csapatának, az elmúlt szezonban 23,9 pont, 6,2 lepattanó és 5,5 gólpassz volt az átlaga. Az üzlet egyben azt is jelenti, hogy Butler Minnesotában újra együtt dolgozhat régi edzőjével, Tom Thibodeau-val.

Ami pedig a draftot illeti, az első helyen a 19 éves és 193 centis bedobó, Markelle Fultz kelt el. Fultz 23 pontos átlagot ért el az elmúlt szezonban a Washingtoni Egyetem színeiben – nehéz feladata lesz, ha az NBA-ben is meg akarja közelíteni ezt az átlagot, főként, hogy az elmúlt idény egyik leggyengébb klubja, a Philadelphia 76ers foglalta le a játékjogát.

A második helyen egy másik nagy ígéret, a Ball sportdinasztia egyik új tagja, Lonzo Ball kelt el. Lonzo Ball az UCLA csapatának legjobbja volt, és jövőre is marad Los Angelesben, mivel ősztől a Lakerst erősíti. Lonzo Ball megszerzését sokan a Lakers sportigazgatójának kinevezett Magic Johnson első nagy húzásának tartják. Harmadikként a Duke Egyetemen játszó Jayson Tatum kelt el, aki a Boston Celtics játékosa lett.

A legmagasabban rangsorolt európaiként a finn Lauri Markkanent választották, az Arizona egyetem 2 méter 13 centis  játékosa többek közt egy különös statisztikával hívta fel magára a figyelmet, nevezetesen az elmúlt 20 évet tekintve ő dobta a legtöbb hármast (69) egy idényben a 2 méter 10 centinél magasabb játékosok közül. Őt a Chicago Bulls vitte el hetedik helyen, a Minnesotától kapott draft-joggal.