A Barcával vigasztalódhat Hanga, ha lecsúszik az NBA-ről

2017.07.07. 13:52

Semmi nem dőlt még el a magyar válogatott kosárlabdázó, Hanga Ádám jövője kapcsán, de ha az Euroliga év védőjátékosának választott bedobó lemaradna az NBA-ről, akkor is elég erős csapathoz, nevezetesen a Barcelonához kerülhet.

Erről az El Mundo Deportivo ír pénteki cikkében, kiemelve, hogy a Hanga draftjogait birtokló San Antonio Spursnél kezd betelni a keret, és ezzel együtt elfogyni a költhető pénz, így Hanga esélyei is csökkennek. A legutóbbi, Hanga számára nem túl kedvező lépés a kiscsatár Rudy Gay leigazolása volt, aki két évre 17,2 millió dollárért ír alá a San Antonióhoz.

Ezek után lényegében csak akkor lesz hely (fizikailag és pénzügyileg) Hangának a Spursben, ha a 39 éves argentin Manu Ginóbili végül úgy dönt, hogy visszavonul, Hanga ugyanis pont az ő posztján játszik.

Amennyiben a 2001-ben draftolt 28 éves Hanga idén sem kerülne át az NBA-be, Európa egyik legerősebb csapatánál, a Barcelonánál folytathatná. A katalánok már több éve figyelik a jelenleg szabadon igazolható magyart, túlzottan viszont nem érnek rá, vasárnapig tehetnek csak ajánlatot a spanyolországi piacon korlátozott szabadügynöknek számító Hangára a Baskoniának – ez annyit jelent, hogy adott esetben a Baskonia ráígérhet a Barcelona ajánlatára, ellenkező esetben viszont mindenképp kap valami ellentételezést a játékosért.