Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Barcával vigasztalódhat Hanga, ha lecsúszik az NBA-ről

2017.07.07. 13:52

Semmi nem dőlt még el a magyar válogatott kosárlabdázó, Hanga Ádám jövője kapcsán, de ha az Euroliga év védőjátékosának választott bedobó lemaradna az NBA-ről, akkor is elég erős csapathoz, nevezetesen a Barcelonához kerülhet.

Erről az El Mundo Deportivo ír pénteki cikkében, kiemelve, hogy a Hanga draftjogait birtokló San Antonio Spursnél kezd betelni a keret, és ezzel együtt elfogyni a költhető pénz, így Hanga esélyei is csökkennek. A legutóbbi, Hanga számára nem túl kedvező lépés a kiscsatár Rudy Gay leigazolása volt, aki két évre 17,2 millió dollárért ír alá a San Antonióhoz.

Ezek után lényegében csak akkor lesz hely (fizikailag és pénzügyileg) Hangának a Spursben, ha a 39 éves argentin Manu Ginóbili végül úgy dönt, hogy visszavonul, Hanga ugyanis pont az ő posztján játszik.

Amennyiben a 2001-ben draftolt 28 éves Hanga idén sem kerülne át az NBA-be, Európa egyik legerősebb csapatánál, a Barcelonánál folytathatná. A katalánok már több éve figyelik a jelenleg szabadon igazolható magyart, túlzottan viszont nem érnek rá, vasárnapig tehetnek csak ajánlatot a spanyolországi piacon korlátozott szabadügynöknek számító Hangára a Baskoniának – ez annyit jelent, hogy adott esetben a Baskonia ráígérhet a Barcelona ajánlatára, ellenkező esetben viszont mindenképp kap valami ellentételezést a játékosért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?