Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hanga az NBA helyett a Barcelonába mehet

2017.07.09. 09:31

A hírek szerint Hanga Ádám nem az NBA-ben, hanem a spanyol sztárcsapat Barcelonánál folytatja pályafutását, ezt a jó forrásokkal rendelkező David Pick szellőztette meg szombat éjjel. Az Eurohoops szerint 7,5 millió euróért írt alá.

A szerződés állítólag 2020-ig szól, és a tervezetét már el is küldték a spanyol kosárlabda-szövetségnek. A magyar kosarast a napokban már hírbe hozták a Barcelonával, az El Mundo írt arról, hogy a játékos draftjogait birtokló San Antonio Spursnél kezd betelni a keret, és nem marad hely a magyarnak. 

Az időzítés azért is stimmelne, mert a Barcelonának vasárnapig van ideje, hogy ajánlatot tegyen a spanyolországi piacon korlátozott szabadügynöknek számító kosarassal kapcsolatban a Baskoniának. Ez annyit jelent, hogy adott esetben a Baskonia ráígérhet a Barcelona ajánlatára, ellenkező esetben viszont mindenképp kap valami ellentételezést a játékosért.

Hanga játékjogát még a 2011-es drafton szerezte meg a San Antonio Spurs, és néhány hónapja már ő maga is azt nyilatkozta, jövőre az NBA-ben akar játszani. Ha a Barcelona leigazolja, akkor sem zárulhat még be a kapu teljesen, mert a szerződésnek lehet egy NBA-s kilépési opciója, más kérdés, hogy minél idősebb, annál kevesebb esélye marad. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?