A magyar-spanyol kosárlabda Eb-meccs percről percre

Férfi kosárlabda Eb: Magyarország-Spanyolország

Élő
DEBRE20170907001
Index
2017.09.07. 15:03
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A taktika, hogy hagyjuk őket dobni, és inkább a palánk alatti csatákat akarjuk megnyerni. Mindezt Hanga nélkül, ő most pihen vasárnapra. Négy másodperc kellett az első spanyol kosárhoz.

  • A mi csoportunkban. Horvátország 107-69-re győzték le a cseheket. A csehek kiesése már kedden eldőlt. A horvátok ezzel biztosan második helyen végeztek, a D csoport harmadikjával játszanak majd a vasárnapi nyolcaddöntőben.

  • A magyar kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon már kiharcolta a legjobb 16 közé jutást, de mivel még egy kört játszanak a C és D csoportban is, nem lehet tudni, mik lesznek a párosítások a nyolcaddöntőben. Pár dolog azért már biztos. Akármi is lesz, kőkemény ellenfél jöhet, egy kis matek, hogyan is folytatódik számunkra az Eb ebben a cikkben

  • Hat NBA-játékos: Pau Gasol (San Antonio), Ricky Rubio (Utah), Marc Gasol (Memphis), Willy Hernangomez (New York), Alex Abrines (Oklahoma City), Juan Hernangomez (Denver). A többiek a Valencia, a Barcelona, vagy éppen a CSZKA Moszkva sztárjai, igazi parádé, ami a névsort illeti. Természetesen Pau Gasol a legnagyobb név, aki 2001 óta, azaz 16 éve kosarazik az NBA-ben, volt a Memphis, a Los Angeles Lakers, a Chicago Bulls kosarasa is. A 2006-os világbajnoki címmel az MVP-t is elhozta, a 2009-es Eb-n is a legjobbnak választotta. Hatszoros NBA All Star-válogatott és az NBA bajnoki gyűrűjéből is kettő van neki. Igazi sportikon hazájában.

  • Hivatalos FIBA-meccsen eddig egyszer találkoztunk Spanyolországgal. 1999. június 21-én, a franciaországi Eb-n szoros meccsen, 84-75-re kaptunk ki. Az akkori csapatunkban Dávid Kornél is helyet kapott, a spanyolok ellen Gulyás Róbert volt a legeredményesebb 23 pontjával.

  • A 37 esztendős Pau Gasol 1091 pontnál jár az Európa-bajnokságok történetében, ezzel az örökranglista második helyén áll. 14 pontot kell dobnia a magyarok ellen ahhoz, hogy megdöntse az eddigi csúcstartó, francia Tony Parker 1104 pontos csúcsát. Gasol az eddigi négy meccsén így teljesített: Montenegró ellen 10 pont, Csehország ellen 26 pont, Románia ellen nem játszott, Horvátország ellen 11 pont, ami 15,6-os pontátlagnak felel meg. Senkinek ne legyen kétsége, ezen a tornán biztosan meglesz.

  • Az utolsó csoportmeccsét játssza a magyar férfi kosárlabda-válogatott a Kolozsváron zajló Európa-bajnokságon. Az elmúlt négy sorozatból háromszor bajnok, a legjobb európai válogatott, Spanyolország lesz az ellenfél. A csapatuk erősségének bizonyítására három adat is bőven elég: a meccsenkénti átlagot tekintve a szerzett pontok (90.5), a lepattanók (46.5) és az asszisztok (24.8) számában is a legjobbak eddig. A spanyolok a címvédők is, 2015 előtte 2009-ben és 2011-ben lettek bajnokok.