Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kikaptak, de jár az elismerés a magyar kosarasoknak

2017.09.07. 18:16

Az eddig veretlen Spanyolországgal játszotta a magyar férfi kosárlabda-válogatott az utolsó csoportmeccsét a Kolozsváron zajló Európa-bajnokságon. Az esélyeknek megfelelően a spanyolok nyertek, de a magyar csapatnak sincs oka szégyenkezni, nagyon jó meccset játszottak a legjobb európai válogatott ellen. 

Spanyolország címvédőként lépett pályára, ráadásul 2009-ben és 2011-ben is ők lettek a bajnokok. A meccsenkénti szerzett pontok (90.5), a lepattanók (46.5) és az asszisztok (24.8) terén is a legjobbak voltak a mérkőzés előtt, így nem meglepő, hogy az első negyed után 22-10-re vezettek a mieink ellen. 

A magyar csapat azonban nem omlott össze: a második negyedben pariban voltak a spanyolokkal (19-19), és a harmadik félidőt is csak 19-17-re veszítettek el. A negyedik negyedet is jól kezdte a válogatott, 9-2-re is vezetett a spanyolok ellen, de a lendület és a lelkesedés a meccs végére elfogyott: a spanyolok egy másik fokozatra kapcsoltak és villámgyorsan feltettek 25 pontot a táblára, így összességében 87-64-re győztek. 

Nem beszélek most kosárlabdáról, taktikáról, elvégre mindenki látta, hogy mi történt a pályán. Nagyon büszke vagyok, mert ilyen srácai senkinek sincsenek

- mondta Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott mestere.

A két csapat közötti különbséget elsősorban a hatékonyság jelentette: hiába volt sokkal több mezőnybeli-, kétpontos- és hárompontos-kísérlete a magyar csapatnak, a spanyolok a kevés helyzetből is képesek voltak jóval több pontot szerezni.

A magyarok már korábban bejutottak a C jelű hatos negyedik helyezettjeként a nyolcaddöntőbe, ahol vasárnap - egyelőre ismeretlen időpontban - a D csoport győztesével találkoznak Isztambulban. Ez utóbbi az esti lett-török meccsen dől el: lett siker esetén Szerbia, török győzelemnél pedig Oroszország lehet az ellenfél.