Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szlovénia extázisban, szétszedték a szerbeket

2017.09.17. 23:35

Története során először Szlovénia nyerte meg a férfi kosárlabda-Európa-bajnokságot. A döntőben az oda veretlenül érkező szlovénok jól hajrázva 93-85-re verték Szerbiát úgy, hogy az egyik legjobbjuk sérülés miatt kiállt a harmadik negyedben. 

Szlovénia az elődöntőben triplákkal verte ki a spanyolokat, a döntőben is hasonló taktikával próbálkoztak. Az első negyedben azonban nem voltak pontosak a távoli dobásaik, az első hatból csak egy kísérlet volt sikeres. A jól lepattanózó szerbek három és fél perc után átvették a vezetést, és azt is nem is engedték át a negyed végéig, 20-22 volt az állás.

A második negyedben aztán megrázta magát a szlovénok csapatkapitánya, és állva maradt Szerbia. Az extázisban játszó Goran Dragic minden mozdulata veszélyt jelentett a gyűrűre, képtelenek voltak levédekezni, húsz pontot dobott egyetlen negyed alatt. Végül 35 pontnál állt meg. A szerb irányítót, Bogdan Bogdanovicsot viszont egész jól levették a pályáról, nem tudott igazán élni. Szlovénia tíz pont feletti különbséggel is vezetett, ebből kilenc maradt a félidőre (56-49).

000 SI7ZU

A harmadik negyedben Szlovénia jól kezdett, Dragic egyből egy triplával nyitott, de három perc után teljesen elbizonytalanodott, sorra jöttek a rontott dobások, közel négy percig nem találtak gyűrűbe a szlovénok. A szerbek viszont egész jól, talán a meccsen csak ebben a periódusban, használták ki hatékonyan a centereiket, így az utolsó negyedre már csak négypontos volt a hátránya Szerbiának (71-67). Szlovénia érzékeny veszteséget is szenvedett, a pontszerzésben és lepattanózásban is fontos Luka Doncic lába megsérült egy ugrás után, nem is jöhetett vissza a pályára.

Az utolsó negyedet is Szlovénia kezdte erősebben, a pihenőbe küldött Dragic helyett, Blazic és Nikolic termelte a pontokat. Nyolc pontra el is húztak, de a szerbek mentálisan erősek voltak, elsősorban Macsvan játékának köszönhetően feljöttek, majd 78-77-re vezettek is. 82-82-nél volt utoljára egyenlő, és a feszültséget a szlovénok bírták jobban. Bogdanovics rontott egy kétpontost, majd Kuzmics elrontott egymás után két büntetőt. Pedig a szerbek addig hibátlanok voltak ebben. A szlovénoknál Randolph bevágta a büntetőket és Prepelic is szerzett két fontos kosarat, így az utolsó percet hatpontos előnnyel kezdték. Szerbia nem is tudott közelebb jönni, 93-85 lett a vége.