Olivér
4 °C
8 °C

El se indult az NBA, máris Trumpnak üzentek

2017.10.01. 08:32

Szombaton este – magyar idő szerint vasárnap hajnalban – két meccsel megkezdődött a 2017-18-as NBA-előszezon. Egyből a bajnok Golden State Warriors játszott a Denver Nuggetscel, majd a Los Angeles Lakers lépett pályára a Minnesota Timberwolves ellen.

Bár az NBA előre kiküldött minden csapatnak egy emlékeztetőt, hogy nem térdelhetnek az NFL-játékosokhoz hasonlóan, azért nem maradt üzenet nélkül a Donald Trump és az NFL, illetve az NBA között indult háború.

Mindkét meccsen karkulcsolással jelezte ki az egységet a csapatok, a Nuggets, a Timberwolves és a Lakers is az összefogást hirdette, sőt, a Lakers vezetőedzője, Luke Walton közölte, a csapata egész szezonban így fog majd tenni.

A nyitómeccs előtt megszólalt az a Stephen Curry, akivel nemrég Trump személyesen veszett össze, és szakította meg az 54 éves elnöki hagyományt, amikor visszavonta a Warriors Fehér Ház-i meghívóját. Curry azt mondta, hogy egyesek megpróbálják minimálisra csökkenteni azt, amiről beszélnek, csak mert sok pénzt keresnek, de reméli, hogy ezzel a sok keresett pénzzel sokat tehetnek azokért, akiknek szükségük van rá.

Ami a játékot illeti, a Warriors és a Lakers is vereséggel kezdett, de túl sokat nem szabad az eredmények mögé gondolni, a Warriorsban például egyik sztár sem játszott fél meccsnél többet. A Nuggetsben viszont újabb vakon dobott passzal villant Nikola Jokic, aki nem először csinált már hasonlót, ami center létére elég nagy kuriózum azért.

Eredmények

Denver Nuggets-Golden State Warriors 108-102

Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 108-99

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?