Dudaszós hármas, amin még sokáig lehet vitatkozni

2017.10.23. 12:30

Örült hajrában dőlt el a Minnesota Timberwolves és az Oklahoma City Thunder meccse az NBA-ban, ahol három meccs után megvolt az első edzőkirúgás is.

 Az Oklahoma az utolsó pillanatig kiélezett meccset játszott a Minnesotával. Utóbbi nyolc másodperccel a vége előtt még kétpontos előnyben volt, de jött Carmelo Anthony és egy hármassal megfordította az állást. 

A Minnesotának nem volt már több időkérése, így a hátralévő négy másodpercben improvizálniuk kellett, nem volt megbeszélt figurájuk. Andrew Wiggins kapta végül a labdát, aki úgy 15 méteren át vezethette, majd egy utolsó pillanatban eleresztett hármassal megnyerte csapatának a meccset 115-113-ra.

Wiggins bravúrját gyengíti, hogy egy elég durva elzárás is kellett, hogy dobóhelyzetbe kerüljön. Paul George követte és próbálta meg szerelni, de Karl-Anthony Town egy szabálytalan elzárással kiütötte. 

A New Orleans Pelicans 22 pontos előnyt adott le az utolsó negyedben a Los Angeles Lakers otthonában, végül mégis megszerezte első győzelmét a szezonban.

Nem kellett sokat várni az idény első edzőváltására: a három vereséggel kezdő Phoenix Suns kirúgta Earl Watsont, aki tavaly február óta ült a kispadon. A Suns a szezonnyitón történelmi vereséget is elszenvedett, 48 ponttal kapott ki a Portlandtől. A Phoenix edzője ideiglenesen az eddig segítőként dolgozó Jay Triano lesz.  

Eredmények:

  • Brooklyn Nets-Atlanta Hawks 116-104
  • Oklahoma City Thunder-Minnesota Timberwolves 113-115
  • Los Angeles Lakers-New Orleans Pelicans 112-119