Kimondta a nyilvánvalót az NBA-csapattulaj, 600 ezer dollárja bánta

2018.02.22. 10:02

Akár egymillió dolláros büntetést is kaphatott volna, de végül csak 600 ezer dollárra büntették a Dallas Mavericks NBA-csapat tulajdonosát, Mark Cubant, miután nyíltan beismerte, hogy szándékosan veszítik el a meccseiket, hogy minél magasabban draftolhassanak a szezon végén. A drafton általában csak az első pár választási joggal lehet szupersztár-tehetségű játékosokat kiválasztani, de ilyen választási jogot csak a minél rosszabb mérleggel záró csapatok kapnak, erre hajtanak Cubanék.

Maga az úgynevezett tankelés nem újdonság az NBA-ben, egyes csapatok éveken át csinálták ezt, csak nem ismerték be, Cuban megtette, büntetés lett a vége.

Cuban a House Call with Dr. J podcastben beszélt arról, hogy minél hátrébb szeretnének végezni a csapatok között, ezután egész gyorsan, már szerdán meg is volt a büntetés.

Talán nem kellene ezt elmondanom, de volt a minap egy vacsorám a srácokkal a csapatban, ahol beismertük, hogy nem sok esélyünk van a rájátszásba jutásra, úgyhogy a legjobb opciónk, ha minél többet vesztünk, és jobb helyen draftolunk

– mondta Cuban, aki mostanában elég rossz passzban van, kedden ugyanis a Sports Illustrateden megjelent egy hosszú, tényfeltáró cikk, amiben a csapaton belüli mérgező, szexuális zaklatással átitatott légkörről írtak.

A Mavericks jelenleg az utolsó előtti helyen áll a nyugati főcsoportban.